Energetikai Tevékenységek
Energetikai Tevékenységek

Ensemble

Energetikai tevékenységek

Okos kezelőeszközök az energiaszektor számára

Innovatív megoldás energia-erőforrások kezelésére a világpiac számára

A GDi Ensemble for Energy Operations, Resources and Assets egy egyedülálló megoldás a világpiacon, amely az energiaszektoron belül felmerülő összes igényt kielégíti ingatlannal, és humán erőforrások szervezésével és kezelésével kapcsolatban.

Az energiaszolgáltatók számára jelenleg elengedhetetlen, hogy versenyképesek maradjanak, így szükségük van olyan megoldások adoptálására, amelyek segítségével optimalizálni tudják munkaerejüket és erőforrásaikat, valamint csökkenteni tudják költségeiket.

Termékünk nem csak megfelel ezeknek az elvárásoknak, de túl is szárnyalja őket. Maradéktalanul kielégíti az erőművek és hozzátartozó erőforrások hatékony kezelésének igényét. Megoldásunk válasz a piaci elvárásra a hálózati leltál menedzsment, teljes erőforrás-menedzsment, munkafolyamat menedzsment, és munkaerő optimalizálás tekintetében, továbbá lehetőséget biztosít csatlakoztatott eszközök és okos szenzorok teljeskörű kezelésére. Ezen felül lehetővé teszi trendek és mintázatok elemzését, így támogatva a döntéshozást pontos és időszerű információval.

Térinformatikai információ minden dinamikus erőforrás és folyamat számára

A termékinnováció alapjául a legújabb technológiai fejlesztések szolgálnak, melyek lehetővé teszik 3D térinformatikai komponensek használatát (CAD, LiDAR, és egyéb rendszerek segítségével) az erőforrás menedzsmentben.

Földmérők, energetikai szakemberek, termelés és üzem menedzserek stb. számára mind elérhető olyan applikációs megoldás, mely a legjobban megfelel a mindennapi üzleti tevékenységeiknek és elvárásaiknak.

INFORMÁCIÓ EURÓPAI TÁMOGATÁSRÓL

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

A projekt teljes értéke, valamint az EU által társfinanszírozott összeg (HRK-ban)

A projekt teljes értéke: 6.413.774,42 kn
EU támogatás összege: 2.986.842,07 kn
Projekt implementációs időszak (tól - ig)
A projekt kezdete 2020.06.01. és vége 2022.06.01.
A projekt leírása

A GDi az „Innovatív termékcsalád kereskedelmi forgalomba hozatala energetikai műveletek, és erőforrás megoldások erőművek leltár és menedzsment kezelésére a világpiacon” projektet azzal a céllal implementálja, hogy egy innovatív szoftvermegoldást hozzon kereskedelmi forgalomba az S3 területen, energetika és fenntartható környezeten, belül.

A pályázati összeg az „Innováció S3 területeken” című pályázati felhívás alapján lett megadva. A befektetési prioritás címe „SME-k kapacitásának támogatása a regionális, nemzeti, és nemzetközi piacokon való növekedés, és az innovációs folyamatok ösztönzése érdekében”.

A projekt céljai és várt eredményei

A projekt célja egy új, innovatív megoldás nemzetközi kereskedelmi forgalomba hozatala az „Energia és fenntartható környezet” területén belül, egy innovatív fejlesztési folyamat által. Az innovatív megoldás sikeres forgalomba hozatala és TRL9 (versenyképes termelés), mely a vállalat egyik fő fejlesztési stratégiája, elérése érdekében szükséges a rendszer-implementáció kulcsfontosságú részeiben a fejlesztési folyamat innovációja, hogy a fejlesztési folyamat sokkal gyorsabb, olcsóbb és kényelmesebb legyen a felhasználók, valamint a GDi számára.

Az Ensemble for Energy Operations, Resources and Assets egy átfogó szoftvermegoldás nagyméretű rendszerekre, és az ilyen rendszerek számára a megoldás fejlesztési folyamata kulcsfontosságú, mivel a felhasználó vásárlási szándéka sokszor ezen múlik. A fejlesztési folyamat több folyamatból áll, melyek közül a legtöbbet követelő a rendszerimplementációs folyamat. A terméknek két kimerítő komponense van az implementációs folyamatban: a felhasználók vállalati rendszereivel való integráció, és a téri adatok betöltése. Ennélfogva, az alábbiak szerint kell innoválni a fejlesztési folyamat rendszerimplementációs szegmensét:

Innováció a fejlesztési folyamatban a szoftverfejlesztés teljesen új módszerével, új technológiák és vállalatirányítási rendszerekkel való integrációra alkalmas szoftverek használatával.

Innováció a fejlesztési folyamatban egy új implementációs módszerrel a CAD / GIS /LiDAR / BIM téri adatformátumok előkészítésének, importálásának, és integrációjának szegmensében.

A projekt implementációjával elérhetővé válik:

Innovatív fejlesztési folyamat a megoldás-implementáció szegmensében az Ensemble és vállalatirányítási rendszerek integrációjának automatizálásával, mely gyorsabb fejlesztést és implementációt tesz lehetővé maximális költséghatékonyság mellett.

Innovatív fejlesztési folyamat, mely egy teljesen új módszert használ téri adatok importálására CAD / GIS /LiDAR / BIM téri adatformátumokból, így lehetővé téve a felhasználók növekedését folyamat-automatizáció által.

A projekttevékenységek a fejlesztési folyamat innovációjára fókuszálnak annak érdekében, hogy az új, innovatív termék, mely új és egyedülálló a piacon, és felhasználható az S3 energetika és fenntartható környezet területén, kereskedelmi forgalomba kerülhessen. Ezek a folyamat-innovációk teljesen új módszereket képviselnek a fejlesztés (és implementáció) terén. Teljesen újak a vállalat számára is. Ezen folyamatok innovációja kulcsfontosságú, és elengedhetetlen faktor az Ensemble for Energy Operations, Resources and Assets kereskedelmi forgalomba hozatalában. Ezek a folyamatok a terméket, és magát a vállalatot is versenyképesebbé teszik a piacon.

Kontaktszemélyek, információ

Megoldásunk használatának főbb előnyei

 • Részletes téri tervezés létrehozása

Részletes adatok téri tervezéshez a jobb vagyonkezelés érdekében, digitális iker formájában.

 • Minden művelet és folyamat integrációja

Egyetlen kezelőfelület megfigyeléshez és menedzsmenthez, az összes üzleti igény kielégítésére

 • Jobb döntéshozási folyamat

Trendek és mintázatok elemzése, melyek a döntéshozást pontos és időszerű adatokkal támogatják.

 • Csatlakozás a meglévő rendszerhez

Bármilyen IT ökoszisztémával könnyedén illeszkedik, és más rendszerekkel jól integrálható, köszönhetően sztenderd kezelőfelületek támogatásának, és az adatmodellezés legjobb gyakorlatainak.

 • Működtetés bármilyen eszközről, bármikor

Az elérhető legkiterjedtebb felhőalapú szoftver weben vagy más mobil eszközön.

Innováció első pillantásra

Térinformatikai adatok

Adatokban gazdag digitális ikrek használata CAD, GiS és LiDAR módszerekkel nyert térinformatikai adatokkal. VR technológia támogatása olyan műveletekhez, mint virtuális ingatlankezelés.

Alfanumerikus adatok

Mind térinformatikai, mind alfanumerikus adatok használata az erőforrások és folyamatok dinamikus állapotának feltérképezésére.

IoT szenzor adatok

Valós idejű IoT szenzor adatok használata az erőforrások dinamikus állapotának megfigyelésére. Az iparban használt összes IoT protokoll támogatása.

Ingatlankezelés

Ingatlan leltár, ingatlan 3D megtekintése, erőforrás-struktúra, a felmerülő költségek kezelése, költség-kategóriák elosztása. Valós idejű ingatlan-állapot megtekintés.

Munkamegrendelések

Erőforrás menedzsment, szervezeti egységek szerinti valós idejű munkaterhelés megjelenítés, helyszíni munkatevékenyégek. A munkamegrendelések és valós idejű erőforrás kihasználás összekötöttsége. Munkatevékenységek automatikus kiosztása.

Szenzorok kezelése

Szenzorok egyszerű hozzáadása a rendszerhez különböző gyártóktól, további erőforrás-információ gyűjtéséhez és feldolgozásához.

Központi termékkomponensek

Erőforrás- és művelet menedzsment

Üzleti funkciók terepmunka feladatok kezelésére, a szolgáltatások létrehozása és fenntartása érdekében. Munkamegrendelések, feladatok, erőforrás ütemezés és időmenedzsment. Jelentéskészítés és mobil applikációk.

Erőforrás menedzsment

Ingatlan, üzemek, terek, foglaltság, mozgás, karbantartás, bérlés, és erőforrások kezelése. Magában foglal webalapú konfigurációs és adminisztratív eszközöket, valamint mobil applikációt bármilyen terepi szolgáltatáshoz.

Identitásbiztosító

Felhasználói jogok hitelesítése és engedélyezése minden GDi Ensemble termék számára. A felhasználói jogok és jogosultságok a kiszabott felhasználói szerep alapján kerülnek meghatározásra. A kliens applikáció meghatározza, hogy a felhasználó mely modulokat és adatokat tekinthet meg vagy módosíthat a felhasználói szerepétől függően.

Kiknek ajánljuk?

Az energetika és fenntartható környezet szektor végfelhasználóinak fejlesztve.

 • Az energia-infrastruktúra nagytermelői.
 • Az energia-infrastruktúra forgalmazói
 • Az energia-infrastruktúra működtetői
 • Ipari szektorok:
 • Villanyáram.
 • Olaj és gáz.
 • Fenntartható energiaforrások.

Rendelési lehetőségek

MS Azure Felhő
Többfiókos felhasználás
Magán felhő
Többfiókos felhasználás
FloodSmart

Ensemble

Flood Smart

Árvízkockázat-kezelés és valós idejű árvízvédelem

Egy elengedhetetlen eszköz a klímaváltozás okozta kihívások elleni küzdelemhez

A GDi Ensemble FloodSmart egy teljeskörű, valós idejű árvízkockázat-kezelő és valós idejű árvízvédelmi rendszer. Segítségével lehetőség nyílik az árvízkezelési és -megelőzési tevékenységek integrálására káresemény előtt vagy után egyaránt.

Egyetlen weboldal foglalja magába az összes döntéshozáshoz szükséges információt azon szervezetek számára, melyek dolga az árvízvédelmi, és mentési rendszerek implementációja. A weboldal lehetővé teszi tiszta, precíz, és könnyen érthető információ megosztását mind a vezetőkkel, mind a nyilvánossággal.

Az Ensemble FloodSmart rendszer megfelel az EU Árvízvédelmi Irányelveinek (2007/60 / EC).

Egy egyedülálló, világszínvonalú megoldás

A GDi Ensemble FloodSmart egy egyedülálló, világszínvonalú megoldás, mely egyetlen rendszerben integrálja és foglalja össze az árvíz-előrejelzési és árvízvédelmi tevékenységeket árvizek előtt és után, így készen állva arra, hogy elfoglalja a vezető pozíciót a világpiacon.

INFORMÁCIÓ EURÓPAI TÁMOGATÁSRÓL

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

A projekt teljes értéke, valamint az EU által társfinanszírozott összeg (HRK-ban)

Projekt teljes értéke: 9.351.595,57 kn
Jóváhagyott támogatás: 4.660.209,82 kn
GDi támogatás (a teljes költségek 50%-a): 3.989.187,05 kn
HGI támogatás (a teljes költségek 65.82%-a): 671.022,77 kn
Projekt implementációs időszak (tól - ig)
A teljes implementációs idő 30 hónap.
A projekt kezdete 2017.10.01. és vége 2020.03.31.

Kiknek ajánljuk?

Döntéshozók

Nyilvánosság

Szakértői elemzők

Ensemble FloodSmart | Rövid áttekintés

Adatkezelő rendszer

Applikáció interaktív adatkezeléshez

Adatgyűjtő rendszer

Valós idejű IoT platform, az Esri GeoEvent Server és GDi IoT Discovery Smart használatával.

Webes GIS applikáció

Minden adat megtekintése. Előrejelzési eredmények publikálása webes szolgáltatásként különböző felhasználók felé.

Árvízkockázat modellálás

Modul téri modelláláshoz és elemzéshez. Az eszközök és eredmények egy webes GIS böngésző kezelőfelületen érhetőek el.

Árvízmegelőzés és mentés

Vészhelyzetkezelési megoldás, szituációs jelentések, kárbecslések, riasztási rendszer, nyilvános információ.

Metaadat rendszer

Adatbevitel és -kezelés. Az összes releváns adat keresése és megjelenítése az EU INSPIRE irányelv alapján.

Főbb jellemzők

Az Ensemble Floodsmart által biztosított időszerű és releváns információ segítségével a döntéshozók képessé válnak meghozni a lehető legjobb döntéseket mind a mindennapi folyamatokban, mind vészhelyzetekben.

Több típusú szenzor / eszköz és mutatók, Big Data (pl.: közösségi média) integrációja.

Árvíz paraméterek automatikus felismerése, így jelentősen növelve a rendszer kimeneti információinak minőségét és időszerűségét.

Elérhető bármilyen eszközről, különböző felhasználói igények kielégítésére egy árvízesemény során. Egyszerűsíti a döntéshozatalt.

Nagyteljesítményű adatfeldolgozást és modellálást tesz lehetővé árvíz esetén. 0-24 elérhetőség biztosítja a megbízhatóságot.

Sztenderd adatbázis használata. A szenzoros és web szerver adatok automatikusan beíródnak az adatbázisba.

Webes GIS rendszer

Az összegyűjtött adatok könnyedén megtekinthetők bármilyen böngészőből.

 • Az előrejelzések eredményei webes szolgáltatásként vannak publikálva, többféle webes applikáció által közvetítve a különböző végfelhasználók felé.
 • A webes applikáció opciói a kibocsátott szolgáltatások fajtái, valamint a kliens applikáció funkciói által vannak meghatározva.
 • Vízátfolyás meghatározása egy specifikus helyen.
 • Vízmélység és/vagy sodrásmélység meghatározása.

Használt Esri ArcGIS Online platformok

 • OperationsDashboard
  Operations Dashboard
 • Survey123_for_ArcGIS
  Survey 123 for ArcGIS
 • Workforce-for-ArcGIS
  Workforce for ArcGIS
 • SceneViewer
  SceneViewer
 • ArcGIS-Enterprise
  ArcGIS Enterprise
 • StoryMaps
  StoryMaps for ArcGIS
 • Collector_for_ArcGIS_220
  Collector for ArcGIS

Adatkezelő rendszer

Applikáció interaktív adatkarbantartáshoz.
 • Centralizált sztenderd adatbázis
 • Manuális adatbevitel
 • Automatikus adatgyűjtés és adatbázisba táplálás:
 • Külső szenzorok felől.
 • Webes szolgáltatások felől.
 • Más online forrásokból.

A legfontosabb - Klímaváltozás

Adatgyűjtő rendszer

Adatok gyűjtése több forrásból a pontos árvízkockázat-kezelés és árvízvédelem érdekében.

Esri GeoEvent Szerver

Automatizált adatgyűjtés mérőállomásoktól / szenzoroktól, és ezek betáplálása táblázatba a központi adatbázisban. Az adatok az alábbi eszközöktől és szenzoraiktól kerülnek elfogadásra:

 • Vízállás szenzor folyóvizekben – vízszint (m n.m.), átfolyás (m3/s), stb.
 • Szenzorok kutakban – talajvízszint (m n.m).
 • Meteorológiai szenzorok – csapadék (mm), hőmérséklet (°C), páratartalom (%), stb.
 • Időjárás radar rendszerek – radarképek – felhőmozgás, csapadék-intenzitás, webes szolgáltatás – raszter (GRID)

GDi IoT DiscoverySmart Eszköz

 • Tartalmak keresése kulcsszavakkal – pl.: árvíz, vízbehatolás, vízszint, töltés, stb.
 • Külső adatok letöltése és integrációja – más szolgáltatók webes szolgáltatásai, mint időjárási viszonyok, vízszintek, csapadék, és más releváns adatok.
 • Adatok kommunikálása és letöltése közösségi hálózatokról – Twitter, Instagram, Facebook, stb.
 • A közzétett adatok térbeli helyzete – a hozzá tartozó média csatolása (képek, üzenetek, videó).

Árvízkockázat modellálás

Az árvízveszély és -kockázat modelláló rendszer

Modul téri modellezésre és elemzésre. Egy árterekre fejlesztett téri modellező eszközöket magába foglaló webes GIS applikációból áll. Ezek az eszközök árvízveszély és -kockázati felmérésekre, valamint elemzések végrehajtására alkalmasak.

 • Téri reprezentációk formájában mutatja be az eredményeket, a jelenlegi, vagy vélt veszélyek és kockázatok alapján.

 • Az eszközök biztosítják a precíz üzenetváltás lehetőségét, így támogatva a pontos és időszerű döntéshozást a védelmi és mentési folyamatok tervezésében és szervezésében.

 • Információt nyújt az erőforrásokról, technikákról, és az árvízvédelmi intézkedések implementációjára rendelkezésre álló időről.

 • A kiindulási paraméterek tárolása és használata a jelenlegi helyzet elemzésében, vagy esemény-előrejelzés szimulációjában.

Vészhelyzet kezelő rendszer

Főbb jellemzők/rendszerkövetelmények
 • Lehetséges következmények áttekintése
 • Kárbecslés
 • A nyilvánosság informálása
 • Szituációs jelentések
 • Engedély kibocsátó szervek
 • Helyzetjelentés - grafikus megjelenítés

Rendelési lehetőségek

Magán felhő
Többfiókos felhasználás
MS Azure Felhő
Többfiókos felhasználás
Helyszíni
Vállalati ügyfeleknek
Halgazdaság Irányítás

Ensemble
for Fisheries Management

Taking care of a most valuable resource

A complete fisheries management geoinformation solution for strategically planning, monitoring and managing fisheries resources and policies. Built to accommodate the latest European Union fisheries requirements.

Ensemble for Fisheries Management enables the sustainable management of marine resources (fleet fishing capacity vs fishing opportunities) according to the Common Fisheries Policy

Key Benefits:

 • Optimized business processes and less time spent on both administrative and on-site inspection tasks
 • Greater insight and control over all mariculture and fishing activities
 • Better control over subsidized fuel use
 • Collected and organized information: catch on time, fishing effort, characteristics of fishing fleet, fish farming and the economic effects of fishery
 • Control over first sale (fish and other sea food)
 • Web sale of licenses for recreational and sport fishing
 • Reports generation

Robust and Comprehensive

Ensemble for Fisheries Management essential features include:

Vessel Monitoring System (VMS)

Fully integrated system providing real-time recording of vessel position, direction and speed. Geofencing capabilities allow the setting up of vessel movement constraints, including associated alarm systems, based on location and time.

Vessel Analyst

Analytical tool utilizing both current and user-selectable historical vessel and associated spatial data from VMS. Allows, for example, visualization and cross-checking of vessel movements in comparison to information recorded by fisherman – (used for various cross checking activities between VMS real-time data and data reported by fisherman).

e-Logbook

Total replacement for traditional paper-based system. On-board mobile device built to withstand the severe conditions of fishing activities. Both online and offline capability.

Fleet Register

Used by official authorities to closely manage fleet capacity. Records include information related to the fishing vessel, licenses and ownership details.

Portal for Commercial Fisheries

Web-based portal which enables two-way communication between official authority and commercial fisheries operators. It provides valuable support in their daily business processes; from fish catch to transportation to the final customer.

Fish Catch

The module ‘Fish catch’ is used for the catch record reached in commercial fisheries. The catch data is derived through e-Logbook and reports. Besides the electronic entry via e-Logbook and direct synchronization with the central base, there is also a catch report via paper forms. Entry of catch data in the district units in the unique central system is easier with the simple application solutions and interfaces.

Fish Sale

Used by both official authority and fish buyers. Allows for complete lifecycle traceability from fish catch to final consumer.

Mariculture

Specialized module used by both the operator of the fish farm and official authority with the purpose of mariculture sites capacity management.

Inspection

Mobile-based application required by inspectors of all activities related to fishing. Seamless integration with other modules allows inspector to perform easily all required tasks.

e-Licensing

Allows for the online application of recreational and sport fishing licences.

Reporting

Comprehensive and detailed reports generation on all aspects of fishing activities.

Real-time Monitoring

Regulatory Body Compliant

Easy Administration

Analytics

Reporting Tools

e-Licensing

I’m interested in this

Transform your fisheries management and operations.

Távközlési Hálózatok

Ensemble
for Network Inventory

Complete solution for managing physical, logical and service network resources

Empower your organisation with the knowledge of your network to the very last detail. Boost productivity, drive operational performance, and accelerate service time-to-market.

With the growth of many kinds of services, technologies and platforms, all networks have become extremely complex. As a result, the need for a planning and engineering system that can support any network, any technology, and any type of equipment right down to the individual point is critical. This system is the key to knowing where customers are located, linking them to the network, and efficiently managing the quality of converged services

Our solution consists of individual software modules connected into the service oriented IT landscape. Each module provides core functionalities, data persistency, as well as application logic. This architecture ensures the possibility of multiple deployment scenarios as well as the ability to scale from small to large enterprise implementations.

Ensemble for Network Inventory allows fully automated fixed network services provisioning. The integrated professional workflow module tracks the progress of every single task and activity. Together with an integrated workforce module this allows, for example, the use and selection of external contractors and resources based on their geographic location, capabilities and business processes.

Powerful features to help you work smarter

Selected modules include:

Physical Resources Inventory – plan, design and manage all fixed network elements, regardless of technology.

Logical Resource Inventory – plan and store information on logical network elements.

Service Inventory – store all details about services as well as the catalog tree of services in correlation with data from the Physical Inventory.

Number Inventory – complete number and address inventory management.

Inside Plant – plan and store all information about inside plant network elements.

Visios/Mobile – intuitive GIS based web portal for the distribution of network information to a broader audience such as marketing, business sales, management, customer services etc.

Location Manager – module used for TM Forum specified location management, including the address management connected to the enterprise service bus (ESB) and any other BSS/OSS component.

Key Benefits:

 • Harmonization – of complex multi-technology and multi-platform fixed network.
 • Visibility, compliance, and control of network assets – reveal exact status of network elements as well as network value.
 • Optimize your network – visualize internal and external data, such as demographics and market trends and make smarter decisions about cable, towers, and service coverage. Efficiently plan, build, and optimize the expansion of services.
 • Stronger Collaboration – connect office to field workforce, share information internally for quicker decision making.
 • Business Expansion – compare current with proposed service expansion and coverage areas with a smart location-based strategy.
 • Improve the Customer Experience – empower front line customer service staff with the right information. Isolate trouble areas and leverage data to satisfy customers.

Need more info?

Ask us about our network inventory solution