City Engine

Az Esri minőségi 3D tartalom előállítására alkalmas szoftvere, az Esri CityEngine már elérhető. Az új verzió újdonságaként megemlíthető a georeferált adatformátumok támogatása és a megújult kezelőfelület.

A CityEngine a legjobb választás városi terek, épületek, szimulációk, játékok és filmek 3D modellezésére. A CityEngine használatával lehetővé válik 2D adatokból gyorsan és egyszerűen 3D városmodellek készítése, illetve virtuális városi terek hatékony tervezése és modellezése.

A szoftver alapvetően egy városmodellező motor, mellyel háromdimenziós tereket tudunk könnyedén megtervezni illetve megjeleníteni (valós vagy modellezett városokat, városképeket).

A CityEngine segítségével készítették a Függetlenség napja – Feltámadás c. film városképeit. Bővebben…

A szórakoztatáson túl alkalmas arra, hogy pl. építészek vagy városkép-tervezők, illetve a hatóságok szemléletes formában mutassák be a tervezett fejlesztéseiket, a jövőbeli városképeket. Alkalmas térinformatikai és CAD illetve Google (KML) formátumok feldolgozására is.

A CityEngine legújabb verziójával könnyebbé válik a térinformatikai adatok felhasználása városi tervezésekhez, épületek rekonstrukciós modelljéhez vagy realisztikus városmodellek készítéséhez. A szoftver támogatja a georeferált adatformátumokat is, mint pl. a Fájl Geoadatbázis vagy a KML. A kezelőfelület jelentős átalakításon ment keresztül a könnyebb és egyszerűbb használhatóság érdekében.

 

A CityEngine Windows, Mac és Linux platformra is elérhető. Bővebb információkat a szoftverről az alábbi linken kaphat.