Ensemble

Energetikai tevékenységek

Okos kezelőeszközök az energiaszektor számára

Innovatív megoldás energia-erőforrások kezelésére a világpiac számára

A GDi Ensemble for Energy Operations, Resources and Assets egy egyedülálló megoldás a világpiacon, amely az energiaszektoron belül felmerülő összes igényt kielégíti ingatlannal, és humán erőforrások szervezésével és kezelésével kapcsolatban.

Az energiaszolgáltatók számára jelenleg elengedhetetlen, hogy versenyképesek maradjanak, így szükségük van olyan megoldások adoptálására, amelyek segítségével optimalizálni tudják munkaerejüket és erőforrásaikat, valamint csökkenteni tudják költségeiket.

Termékünk nem csak megfelel ezeknek az elvárásoknak, de túl is szárnyalja őket. Maradéktalanul kielégíti az erőművek és hozzátartozó erőforrások hatékony kezelésének igényét. Megoldásunk válasz a piaci elvárásra a hálózati leltál menedzsment, teljes erőforrás-menedzsment, munkafolyamat menedzsment, és munkaerő optimalizálás tekintetében, továbbá lehetőséget biztosít csatlakoztatott eszközök és okos szenzorok teljeskörű kezelésére. Ezen felül lehetővé teszi trendek és mintázatok elemzését, így támogatva a döntéshozást pontos és időszerű információval.

Térinformatikai információ minden dinamikus erőforrás és folyamat számára

A termékinnováció alapjául a legújabb technológiai fejlesztések szolgálnak, melyek lehetővé teszik 3D térinformatikai komponensek használatát (CAD, LiDAR, és egyéb rendszerek segítségével) az erőforrás menedzsmentben.

Földmérők, energetikai szakemberek, termelés és üzem menedzserek stb. számára mind elérhető olyan applikációs megoldás, mely a legjobban megfelel a mindennapi üzleti tevékenységeiknek és elvárásaiknak.

INFORMÁCIÓ EURÓPAI TÁMOGATÁSRÓL

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

A projekt teljes értéke, valamint az EU által társfinanszírozott összeg (HRK-ban)

A projekt teljes értéke: 6.413.774,42 kn
EU támogatás összege: 2.986.842,07 kn
Projekt implementációs időszak (tól - ig)
A projekt kezdete 2020.06.01. és vége 2022.06.01.
A projekt leírása

A GDi az „Innovatív termékcsalád kereskedelmi forgalomba hozatala energetikai műveletek, és erőforrás megoldások erőművek leltár és menedzsment kezelésére a világpiacon” projektet azzal a céllal implementálja, hogy egy innovatív szoftvermegoldást hozzon kereskedelmi forgalomba az S3 területen, energetika és fenntartható környezeten, belül.

A pályázati összeg az „Innováció S3 területeken” című pályázati felhívás alapján lett megadva. A befektetési prioritás címe „SME-k kapacitásának támogatása a regionális, nemzeti, és nemzetközi piacokon való növekedés, és az innovációs folyamatok ösztönzése érdekében”.

A projekt céljai és várt eredményei

A projekt célja egy új, innovatív megoldás nemzetközi kereskedelmi forgalomba hozatala az „Energia és fenntartható környezet” területén belül, egy innovatív fejlesztési folyamat által. Az innovatív megoldás sikeres forgalomba hozatala és TRL9 (versenyképes termelés), mely a vállalat egyik fő fejlesztési stratégiája, elérése érdekében szükséges a rendszer-implementáció kulcsfontosságú részeiben a fejlesztési folyamat innovációja, hogy a fejlesztési folyamat sokkal gyorsabb, olcsóbb és kényelmesebb legyen a felhasználók, valamint a GDi számára.

Az Ensemble for Energy Operations, Resources and Assets egy átfogó szoftvermegoldás nagyméretű rendszerekre, és az ilyen rendszerek számára a megoldás fejlesztési folyamata kulcsfontosságú, mivel a felhasználó vásárlási szándéka sokszor ezen múlik. A fejlesztési folyamat több folyamatból áll, melyek közül a legtöbbet követelő a rendszerimplementációs folyamat. A terméknek két kimerítő komponense van az implementációs folyamatban: a felhasználók vállalati rendszereivel való integráció, és a téri adatok betöltése. Ennélfogva, az alábbiak szerint kell innoválni a fejlesztési folyamat rendszerimplementációs szegmensét:

Innováció a fejlesztési folyamatban a szoftverfejlesztés teljesen új módszerével, új technológiák és vállalatirányítási rendszerekkel való integrációra alkalmas szoftverek használatával.

Innováció a fejlesztési folyamatban egy új implementációs módszerrel a CAD / GIS /LiDAR / BIM téri adatformátumok előkészítésének, importálásának, és integrációjának szegmensében.

A projekt implementációjával elérhetővé válik:

Innovatív fejlesztési folyamat a megoldás-implementáció szegmensében az Ensemble és vállalatirányítási rendszerek integrációjának automatizálásával, mely gyorsabb fejlesztést és implementációt tesz lehetővé maximális költséghatékonyság mellett.

Innovatív fejlesztési folyamat, mely egy teljesen új módszert használ téri adatok importálására CAD / GIS /LiDAR / BIM téri adatformátumokból, így lehetővé téve a felhasználók növekedését folyamat-automatizáció által.

A projekttevékenységek a fejlesztési folyamat innovációjára fókuszálnak annak érdekében, hogy az új, innovatív termék, mely új és egyedülálló a piacon, és felhasználható az S3 energetika és fenntartható környezet területén, kereskedelmi forgalomba kerülhessen. Ezek a folyamat-innovációk teljesen új módszereket képviselnek a fejlesztés (és implementáció) terén. Teljesen újak a vállalat számára is. Ezen folyamatok innovációja kulcsfontosságú, és elengedhetetlen faktor az Ensemble for Energy Operations, Resources and Assets kereskedelmi forgalomba hozatalában. Ezek a folyamatok a terméket, és magát a vállalatot is versenyképesebbé teszik a piacon.

Kontaktszemélyek, információ

Megoldásunk használatának főbb előnyei

 • Részletes téri tervezés létrehozása

Részletes adatok téri tervezéshez a jobb vagyonkezelés érdekében, digitális iker formájában.

 • Minden művelet és folyamat integrációja

Egyetlen kezelőfelület megfigyeléshez és menedzsmenthez, az összes üzleti igény kielégítésére

 • Jobb döntéshozási folyamat

Trendek és mintázatok elemzése, melyek a döntéshozást pontos és időszerű adatokkal támogatják.

 • Csatlakozás a meglévő rendszerhez

Bármilyen IT ökoszisztémával könnyedén illeszkedik, és más rendszerekkel jól integrálható, köszönhetően sztenderd kezelőfelületek támogatásának, és az adatmodellezés legjobb gyakorlatainak.

 • Működtetés bármilyen eszközről, bármikor

Az elérhető legkiterjedtebb felhőalapú szoftver weben vagy más mobil eszközön.

Innováció első pillantásra

Térinformatikai adatok

Adatokban gazdag digitális ikrek használata CAD, GiS és LiDAR módszerekkel nyert térinformatikai adatokkal. VR technológia támogatása olyan műveletekhez, mint virtuális ingatlankezelés.

Alfanumerikus adatok

Mind térinformatikai, mind alfanumerikus adatok használata az erőforrások és folyamatok dinamikus állapotának feltérképezésére.

IoT szenzor adatok

Valós idejű IoT szenzor adatok használata az erőforrások dinamikus állapotának megfigyelésére. Az iparban használt összes IoT protokoll támogatása.

Ingatlankezelés

Ingatlan leltár, ingatlan 3D megtekintése, erőforrás-struktúra, a felmerülő költségek kezelése, költség-kategóriák elosztása. Valós idejű ingatlan-állapot megtekintés.

Munkamegrendelések

Erőforrás menedzsment, szervezeti egységek szerinti valós idejű munkaterhelés megjelenítés, helyszíni munkatevékenyégek. A munkamegrendelések és valós idejű erőforrás kihasználás összekötöttsége. Munkatevékenységek automatikus kiosztása.

Szenzorok kezelése

Szenzorok egyszerű hozzáadása a rendszerhez különböző gyártóktól, további erőforrás-információ gyűjtéséhez és feldolgozásához.

Központi termékkomponensek

Erőforrás- és művelet menedzsment

Üzleti funkciók terepmunka feladatok kezelésére, a szolgáltatások létrehozása és fenntartása érdekében. Munkamegrendelések, feladatok, erőforrás ütemezés és időmenedzsment. Jelentéskészítés és mobil applikációk.

Erőforrás menedzsment

Ingatlan, üzemek, terek, foglaltság, mozgás, karbantartás, bérlés, és erőforrások kezelése. Magában foglal webalapú konfigurációs és adminisztratív eszközöket, valamint mobil applikációt bármilyen terepi szolgáltatáshoz.

Identitásbiztosító

Felhasználói jogok hitelesítése és engedélyezése minden GDi Ensemble termék számára. A felhasználói jogok és jogosultságok a kiszabott felhasználói szerep alapján kerülnek meghatározásra. A kliens applikáció meghatározza, hogy a felhasználó mely modulokat és adatokat tekinthet meg vagy módosíthat a felhasználói szerepétől függően.

Kiknek ajánljuk?

Az energetika és fenntartható környezet szektor végfelhasználóinak fejlesztve.

 • Az energia-infrastruktúra nagytermelői.
 • Az energia-infrastruktúra forgalmazói
 • Az energia-infrastruktúra működtetői
 • Ipari szektorok:
 • Villanyáram.
 • Olaj és gáz.
 • Fenntartható energiaforrások.

Rendelési lehetőségek

MS Azure Felhő
Többfiókos felhasználás
Magán felhő
Többfiókos felhasználás