Megérkezett az ArcGIS Online márciusi frissítése

Az ArcGIS Online márciusi frissítése magában foglalja a szemléltető és térképes kiemeléseket, továbbá az ArcGIS előfizetése rendszergazdakénti kezelését. Annak érdekében, hogy láthassa az új komplett listát és a részleteket, tekintse meg: ArcGIS Online Help-et. Nézze meg az alábbi blog posztot is, ahol néhány nagyszerű példát osztottunk meg.
 

Vektor mozaik rétegek

Az ArcGIS Pro 1.2 használható már vektor mozaik rétegek publikálásához az ArcGIS Online-ban, mint mozaik rétegek. Ezeket a mozaik rétegeket be lehet mutatni a térképnézőben és alkalmazni lehet konfigurálható alkalmazások publikálásához. Az Esri vektor alaptérképek bétaváltozatainak vannak adatfrissítései számos területhez, melyek további olyan rétegeket tartalmaznak, mint a magassági pontok és a fiziográfiai helyek. Ezek a vektor alaptérképek elérhetőek a térképnézőben, mint vektor mozaik rétegek és térképek illetve használhatok az egyéni alaptérkép galériában.

3D web alkalmazások

Készítsen 3D webes alkalmazásokat. Web AppBuilder for ArcGIS tartalmaz néhány új modult és témát specifikus 3D eszközökkel és elrendezésekkel. Az új 3D-s konfigurálható alkalmazások lehetővé teszik, hogy helyszíneket hasonlítson össze, szemléltessen és mutasson meg.

Smart mapping

Új térkép stílusok az okos térképezésért. Használja a Predominant Category and Predominant Category & Size stílusokat több kapcsolódó tulajdonság összehasonlításához egy rétegben és annak megmutatásához, hogy melyik tulajdonság dominál. Például, Ön egy rétegben képes lesz arra, hogy lássa az országonkénti termény hozamot, a hozamnak a legnagyobb értékét és ennek arányát összehasonlíthatja más hozamokkal.

Térképnéző

Létrehozhat alaptérképet, mely több réteget is tartalmaz az Ön térképéből. Ez nagyon hasznos, ha két vagy több rétege van, melyet együtt használ háttérként vagy tartalomként, térképéhez. Feltételezve, hogy rendelkezik egy raszteres alaptérképpel, hozzá akar tenni egy újabb alaptérképet amelyek feliratokat tartalmaznak vagy több alaptérképet együtt akar ábrázolni, mint egy domborzat árnyékolásos alaptérképet, egy topográfiai alaptérképpel. Olyan rétegtípusokat, melyek jelenleg alaptérkép rétegekként vannak támogatva – mint a mozaikok és a WMS – hozzá lehet adni egy többrétegű alaptérképhez.

Ha a térképnézőt használja útvonaltervezés megjelenítésére, akkor most változtatásokat hajthat végre az útvonalakon. Egyszerűen húzza útvonalát a térképen az útvonal dinamikus és az oda-vissza irányok megváltoztatásához.

További offline opciók lehetővé teszik az Ön számára a letöltött adatok számának optimalizálását, amikor offline helyezi a térképet. Például kiválaszthatja, hogy csak akkor tölt fel mellékleteket, amikor szinkronizál, anélkül, hogy a rétegről letöltené a mellékleteket.

Elemzések

Az új Choose Best Facilities tool segít az Ön kritériumain alapuló optimális helyszín meghatározásában. Ezek a helyszínek lehetnek nyilvános intézmények, melyek szolgáltatást nyújtanak, mint tűzoltó állomások, iskolák, vagy könyvtárak, de lehetnek kereskedelmi egységek, mint drogériák vagy elosztóközpontok csomagküldő szolgáltatáshoz. Ezek az eszközök segítenek a felmerülő igények megválaszolásában.

Web AppBuilder for ArcGIS

Lehetővé vált a térkép módosítása az alkalmazásból történő kilépés nélkül. Az „Attribute” van egy új alkalmazás opciója, mely lehetővé teszi, hogy megtartsa a térkép és a rétegek láthatóságát, ha kilép az alkalmazásból. Az „Edit” modul tartalmazza a kijelzési mezőt a beállítás oldalon úgy, hogy csak akkor tudjon tulajdonságokat kiválasztani a kijelzéshez, ha szerkesztési feladatokat hajt végre. A „Situational Awareness” modul többé már nincs bétában.

További újdonságok Web AppBuilder for ArcGIS…

ArcGIS Online újdonságok elérhetőek az ArcGIS Online blog-on és az esri.com/arcgisonline oldalon!

GDi Solutions Day 2023

Hagyományainkhoz híven, 2023. október 4-én megrendezésre kerül éves felhasználói konferenciánk, a Solutions Day 2023. Minden évben a rendezvény kiemelt célja a

Online felhasználói konferencia 2021

Hagyományainkhoz híven, 2021. szeptember 30-án megrendezésre kerül éves felhasználói konferenciánk, a Solutions Day 2021,  melyre idén is rendhagyó módon a VIRTUÁLIS térben kerül

Felhasználói Konferencia 2020

Hagyományainkhoz híven, 2020.10.08-án megrendezésre kerül éves felhasználói konferenciánk, a  GDi Magyarország Online Felhasználói Konferencia 2020,  melyre idén rendhagyó módon a VIRTUÁLIS

Biztonsági frissítések a Portálon

Az Esri arról tájékoztat, hogy a Portal for ArcGIS 10.7.1-es vagy korábbi verziói sebezhetőek az ún. SSRF (Server-Side Request Forgery) támadásokkal szemben. A biztonsági

ArcGIS Online – Biztonsági hírek

  A HTTPS protokoll az ArcGIS platform szoftverei közti biztonságos kommunikáció egyik kulcseleme, így ArcGIS Online-ban 2020. december 8-tól az Esri bevezeti a HTTPS

Kapcsolatfelvétel

Esri

UAS

Események

Kapcsolat