ArcGIS 10.5.1

Az ArcGIS 10.5.1  új megjelenítési képességeket, továbbfejlesztett vállalati lehetőségeket és új alkalmazásokat nyújt Önnek.

ArcGIS Enterprise

Az ArcGIS Enterprise az eddig megszokott ArcGIS for Server új elnevezése. Ugyanúgy a termék a 4 fő szoftver komponenst tartalmazza: ArcGIS Server, Protal for Arcgis, Arcgis Data Store, valamint az ArcGIS Web Adaptor. Ezek mind léteztek a 10.5-ös verzió előtt is.

Ezeknek a szoftvereknek az összekapcsolódásával jött létre maga az alap ArcGIS Enterprise elnevezés, amellyel alkalmazható a Web GIS megoldások számos változata.

Az ArcGIS Enterprise konfigurálható egy számítógépes szerver megoldással, valamint a különböző komponensek külön szerver számítógépre is telepíthetőek.

Az alap ArcGIS Enterprise rendszer tovább bővíthető további szerver komponensekkel:

További infromáció

ArcGIS Python API

2016 decemberében jelent meg az ArcGIS Python API. Lényegében az API mind az ArcGIS Online, mind az ArcGIS Enterprise felhasználók elemzők, fejlesztők, és adminisztrátorok rendelkezésére áll. Az API integrálva lett a Jupyter Notebook közösségi rendszerebe valamint ismert Python könyvtárakba, mint pl.: Pandas, Numpy és a ScyPy. A felhasználók egyszerűen oszthatnak meg szkripteket és reprodukálható elemzéseket másokkal. Az API standard Python nyelvezetet és típusokat használ és architektúrális szinten a REST API fölött helyezkedi el a Web GIS platfromon belül.

https://www.youtube.com/watch?v=SyFebn8ZgbU

További információ

ArcGIS Online

A Scene Viewerbe pontfelhő is feltölthető egy új réteg bevezetésének köszönhetően (point cloud scene layer), így akár LIDAR adat is publikálható. A 3D-s megoldásoknál maradva a vector tile rétegek használhatóak 3D-ben, valamint új stílusok és szimbólumok is megjelentek a frissített változatban.

Elemzéseknél fontos megemlíteni a Join Feature tool-t, amely segítségével attribútum adatok átvihetőek egyik rétegről a másikra térbeli vagy attribútum szintű kapocslat alapján. További új elemző eszközök:

  • Find Outliers
  • Plan Routes
  • Find Nearest
  • Connect Origins to Destinitations

Most már elérhető,hogy a hosted web rétegeknél több „view” is beállítható. Ennek az az előnye, hogy az adatot elég egyszer publikálni, majd a publikált (hosztolt) réteghez több view-t állítunk be, attól függően, hogy hány különböző csoporttal akarjuk megosztani.

Ezek a nézetek (view) gyakorlatilag referenciaként mutatnak a hosztolt rétegre, a megfelelő beállításokkal.

További információ

ArcGIS Pro 1.4

Elérhető az ArcGIS Pro 1.4, mely számos újdonságot tartogat a felhasználóknak.

A 3D-s újítások egyik legfontosabbja a multipatch editálási lehetőség.

A stílusok között is számos 3D-s jel és szimbólum jelent meg, valamit számos új tool-t építettek be a szoftverbe, melyekkel 3D-s adatokat nyerhetünk ki, elemezhetünk, szerkeszthetünk (LAS Building Multipatch, Update Feature Z, stb…)

Az új eszközök skáláját bővíti a vector tileok készítéséhez, szerver konfigurációjához kapcsolódó megoldások.

További információ

Az applikációk skáláját bővíti az Insgiht for ArcGIS, amelyről további információkat ezen a linken találhat.

GDi Solutions Day 2023

Hagyományainkhoz híven, 2023. október 4-én megrendezésre kerül éves felhasználói konferenciánk, a Solutions Day 2023. Minden évben a rendezvény kiemelt célja a

Online felhasználói konferencia 2021

Hagyományainkhoz híven, 2021. szeptember 30-án megrendezésre kerül éves felhasználói konferenciánk, a Solutions Day 2021,  melyre idén is rendhagyó módon a VIRTUÁLIS térben kerül

Felhasználói Konferencia 2020

Hagyományainkhoz híven, 2020.10.08-án megrendezésre kerül éves felhasználói konferenciánk, a  GDi Magyarország Online Felhasználói Konferencia 2020,  melyre idén rendhagyó módon a VIRTUÁLIS

Biztonsági frissítések a Portálon

Az Esri arról tájékoztat, hogy a Portal for ArcGIS 10.7.1-es vagy korábbi verziói sebezhetőek az ún. SSRF (Server-Side Request Forgery) támadásokkal szemben. A biztonsági

ArcGIS Online – Biztonsági hírek

  A HTTPS protokoll az ArcGIS platform szoftverei közti biztonságos kommunikáció egyik kulcseleme, így ArcGIS Online-ban 2020. december 8-tól az Esri bevezeti a HTTPS

Kapcsolatfelvétel

Esri

UAS

Események

Kapcsolat