ENVI

ENVI - digitális távérzékelés

Az ENVI (Environment for Visualizing Images) szoftvercsomagot digitális távérzékelési adatok elemzéséhez és megjelenítéséhez fejlesztették ki. Az IDL alapon fejlesztett szoftver gondoskodik a műholdas és a légi távérzékelés adatainak széleskörű elemzéséről. Hatékony, innovatív és felhasználóbarát környezetével bármilyen méretű és adattípusú kép, különféle platformokon történő megjelenítését támogatja.

A megnyitott képfájl spektrális sávjai együtt és külön-külön is elérhetőek az összes rendszerfunkció számára. Az ENVI olyan eszközöket tartalmaz, amelyek segítségével a hiperspektrális (több száz csatornát meghaladó) képek feldolgozása sem jelent nehézséget. Az ENVI ezen felül tartalmaz térképszerkesztő, vektoros, domborzatmodellező és radar felvételek elemzésére alkalmas modulokat.

IDL (Interactive Data Language)

Negyedik generációs interaktív, objektum orientált programozási nyelv.

Legújabb verziója intelligens adatmegjelenítő eszközöket tartalmaz a két és többdimenziós adattömbök elemzéséhez. Az IDL lehetővé teszi bármilyen adatformátum virtuális beolvasását. Az adatelemzésben hasznosítja saját beépített matematikai, statisztikai, képfeldolgozó, jelfeldolgozó eljárásait. Az IDL támogatja a felhasználó számára fejlesztett Grafikus Felhasználói Környezet (GUI) gyors létrehozását.

Az IDL támogatja a legjelentősebb operációs rendszereket, mint pl. a WINDOWS, PC-UNIX, UNIX, MAC. A különböző platformok között teljes fejlesztői átjárhatóságot biztosít.

Újdonságok:

Épületek szabály alapú modellezése
Intuitív utcahálózat-szerkesztés
Fejlett 3D megjelenítés
Haladó adatszerkesztés

Újdonságok:

Épületek szabály alapú modellezése
Intuitív utcahálózat-szerkesztés
Fejlett 3D megjelenítés
Haladó adatszerkesztés

Az ENVI szoftverek hivatalos magyarországi disztribútora a GISDATA cégcsoport tagja – a GDi Magyarország Kft. A termékekről bővebb információ az ENVI szoftverek forgalmazójának – Harris Geospatial – oldalán található.